Best Wishes Bil - Kull. Födda 28/7 2023

Best Wishes Dogde Charger

Svart trefärgad, 1-74 dels svans

 

Best Wishes Speedy Thunderbird
Blue merle vit och tan, 3/4 dels svans

Föräldrar

 Tik: FD1 RLD N LD Startklass Best Wishes Horizon

IMG_6205

Hälsa
HD A/A
ED UA 
Ögonlyst ua 2023

Arbetsmeriter
- FD1, Uppflytt freestyle klass 1
- LD Start, Uppflyttad till lydnadsklass 1
- Diplom i Nosework klass 1
- Godkänt doftprov NW klass 2
- RDL N.
 

Mental
Genomfört MH, 2 på skott.

Utställning
CERT,andra bästa tik

 

Mattes egna ord om Tilly:

Tilly är en hund som verkligen älskar allt som livet har att bjuda på. Hon är en otroligt trevlig och nyfiken hund och ställer glatt upp på allt man ber henne om, hon har glimten i ögat och en räv bakom varje öra. Hon älskar alla sorters lekar och är en hund som drar uppmärksamheten till sig. 

Hon älskar att träna och tävla och tar alla chanser hon får att få vara i centrum. Hon har en arbetsglädje och inställning som är helt fantastisk. Vi tränar och tävlar främst i lydnad, freestyle och Nosework. I freestylen får hon spela ut sin riktiga clown sida för att sedan i lydnaden vara otroligt fokuserad och följsam. I NW arbetar hon mycket självständigt, är uthållig, snabb och väldigt miljöstark. Hon får verkligen själv lösa problemet vilket hon älskar. 

Tilly är väldigt familjekär och ”tar hand om” sin familj. Familjen är helt klart viktigast för henne och hon kan vara en riktig mattegris när hon sätter den sidan till.  Hon är en riktig allround hund med otroligt mycket fart i sig (ju fortare desto bättre, enligt henne), att ta det lugnt är inte riktigt Tillys stil

67937884_1648124858651020_1295003867481636864_n

 

Hane: KORAD LD startklass Östra Greda Wise Ryholite

350390811_2558537870997871_2788685902135208904_n

Hälsa
HD A/A
ED UA 
Ögonlyst ua

Arbetsmeriter
- LD startklass
- Uppflyttad till lägre klass spår
- Startat i agility

Mental
Genomfört MH,1 på skott.
Genomfört BPH
KORAD

Utställning
Excellent

 Mattes egna ord om Östra Greda Wise Ryholite ”Baileys”❤️

Han är en högtempererad Aussie med extra ALLT! Ingen stress ska tilläggas, här pratar vi motor. En hund med mycket goda bruksegenskaper så som lek och kamp som sagt. Lättmotiverad och lättbelönad. Explosiv och intensiv i sitt arbete. Inget görs i halvfart, utan även de mest lugna moment går att gasa upp!

 

Jobbat mycket med att ”hålla ihop” i arbete. Det kan annars pysa över i ljud (pip) vid fria följer t ex. Någonstans måste energi ut liksom. Väldigt duktig spårnos där han lätt går in i koncentration och fokus. Spåret är så viktigt att vi får lägga mycket jobb på pinnarna i spåret, för dem kan han spåra över som om de inte finns. Appellen där vi blev uppflyttade fick han 10 med guldstjärna på spåret. Promenadtakt i slak lina (vi tränar för en av Sveriges duktigaste IGP förare😉), i spårkärnan hela tiden med nosen taktande i fotspåren, vinklarna i 90 grader och fina tydliga sittmarkeringar vid pinnarna.

Baileys är genuint social, människor är snälla, han är miljöstark och har inga tendenser till ljudkänslighet. Han har en stor portion av will too please, men är förarhård. Hänger inte läpp efter korrigering eller när en agility sekvens blivit fel hundra gånger, han bara vill göra det igen så det blir rätt. Ni hör att jag gillar honom skarpt va?🥰 Det som kan upplevas negativt med honom hör ihop med de där goda bruksegenskaperna… mycket jaktlust! Här har jag lagt väldigt stort jobb på antijakt träning. Lika intensiv som han är i arbete är han i jakten. Detta kommer vara ett ständigt pågående arbete i hans liv, men vi är på en bra plats nu. Kan vara lös i skogen, men med en skärpt matte som alltid tänker steget före, läser av honom och jobbar vidare med antijakt träningen. Mer saker som hör ihop med jakten är att han triggar på bilar, allra helst bilar med släp som skramlar! Hur coolt är inte det?! Kan trigga vid hundmöten om den andra hunden är gasad. Här jobbar vi på och det gäller att försöka förekomma beteendet som inte är önskvärt. Han är som en betongsugga i lek med andra hundar OCH i hälsande på folk. Bulldozer som bara plöjer ner allt i sin väg. Visserligen i glädje… men här har jag också varit med för att styra upp så ingen kommer till skada typ. Jag får påminna mig om att allt jag älskar med honom i arbete hänger med i vardagen för hans egenskaper går inte att stänga av vid behov😄. Han har dock lätt att koppla av när inget erbjuds, laddar om väldigt fint mellan uppgifter så som i brukset där man behöver ställa om till lydnad, spår, budföring och plats. I bilen sover man och när vardagen inte bjuder på så mycket roligheter några dagar så är det också ok.

Vi tävlar bruks och lydnad, vill egentligen få mer tid till agility som han är grym på, men matte är en amatör🙈, han är utbildad Besökshund och jobbar ett par dagar i veckan på boenden i vår kommun. Utställd endast två gånger (pandemin och prio på annat med honom), men vi ska väl försöka komma ut någon gång i år. Har inte fått till en exteriörbeskrivning, det måste bli i år! Hans MH och MT finns på vår Instagram att titta på. Han är en liten hane på 52 cm och 19 kg.

 

Vi hoppas på trevliga allroundhundar, hundar som glatt ställer upp på alla former av aktivitet, vare sig det är lydnad, agility mm. Eftersom aussien är en krävande ras, så säljer vi inte valparna som enbart sällskapshundar, utan vi vill att de ska få träning i sina framtida hem.